A kórusról

menyhartnerA kórus néhány lelkes, éneklést kedvelő XVII. kerületi lakos kezdeményezésére alakult meg 1989 januárjában. Rövidesen kibővült a tagok száma 30 főre, s az addigi önmaguk örömére éneklő kis társaság felkérte karvezetőjének a helyi Bartók Béla Zeneiskola tanárát, Menyhártné Barna Zsuzsát.

Menyhártné Barna Zsuzsa karvezetői diplomáját 1977-ben szerezte a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Maklári József, Párkai István és Vásárhelyi Zoltán tanítványaként. A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese, zenetanárként dolgozik. A Liszt Ferenc Vegyeskart megalakulása óta vezeti.

Helyi Érték- Interjú Menyhártné Barna Zsuzsával

2011.05.02. forrás: http://www.rakosmentetv.hu/video/helyi-ertek-menyhartne-barna-zsuzsa

A legemlékezetesebb mondatok (Aranyköpések) >>

Az együttes folyamatosan nagy sikerrel vesz részt a legkülönbözőbb kerületi, budapesti és vidéki rendezvényeken, versenyeken, fesztiválokon és külföldi vendégszerepléseken. Az énekkar 1995-ben fesztiválkórus minősítést, az 1999-es budapesti nemzetközi kórusversenyen pedig ezüstfokozatot nyert. Szintén 1999-ben saját CD-t jelentetett meg.

Ízelítő

Halgass bele CD felvételeünkbe:                                            14 darab felsorolva

A Liszt Ferenc vegyeskar céljai közé tartozik a hagyományteremtés, az amatőr kórusmozgalmak újjáélesztése, a kerület kulturális életének és programajánlatának gazdagítása. A különböző egyházi és társadalmi rendezvényeken való részvételek mellett a kórus rendszeresen ad önálló koncerteket is. Az énekkar repertoárjában az egyházi és világi művek – Josquin des Prés-től kezdve Szokolay Sándor műveiig – egyaránt megtalálhatók. A kóruszenei könnyű műfajú madrigálok, népdalok, spirituálék mindig sikerrel szerepelnek a műsoraikon.

Megtalálhatóak vagyunk a közösségi oldalakon is:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Vigyázó-Sándor-Művelődési-Ház-Liszt-Ferenc-Vegyeskara/1529358473988576

Barátaink:

RÁZENE fúvószenekar

Domokos Pál Nőikar(Gyergyó)

Támogatónk (egyeztetve Zsuzsával):

Zeneiskola

XVII. kerület önkormányzat