GY.I.K.

1, Ki énekelhet ebben a kórusban?

A tagság nyitott, szeretettel várunk bárkit, aki elmúlt 16 éves és  énekelni szeretne. Elvárásaink: rendszeresen járj a próbákra, legyél része a közösségnek, működj együtt a kórusvezetővel és a tagokkal.

2, Az új tagok belépésekor van meghallgatás?

Először egyszerűen csak gyere, és ülj be egy próbánkra belehallgatni abba a szólamba, ahol énekelni szeretnél. Ezen alkalommal a karvezető meghallgat és megbeszélitek, melyik szólam lenne ideális számodra.

3, Honnan tudjam, milyen szólam vagyok?

Ha eddig még nem derült ki számodra, milyen szólamot tudsz énekelni, a kórusvezető az első próbán segít ezt eldöntened. Az alábbi szólamokba tudsz csatlakozni:

Alt: mély női énekhang
Mezzo: középmagas női énekhang
Szoprán: magas női énekhang
Basszus: mély férfi énekhang
Bariton: középmagas férfi énekhang
Tenor: magas férfi énekhang

4, Kell tudni kottát olvasni?

Nem kell tudnod „blattolni”, vagyis első látásra kottát (ki)olvasni, de az azért elvárt, hogy tudd, milyen irányban kell a kottát tartani.

5, Ez egy profi kórus?

Nem vagyunk professzionális kórus. A vezetőnk természetesen szakember, de a tagság többnyire lelkes amatőrökből áll. Mint minden kórusban, köztünk is vannak zeneileg képzett tagok, de ez nem elvárás.

6, Milyen minősítéseitek vannak?

1995-ben a fesztiválkórus címet, 1999-ben a Nemzetközi Kórusfesztiválon ezüstminősítést nyertünk el.

7, Milyen műveket énekeltek?

Repertoárunk (link itt megtekinthető) világi és egyházi művekből, valamint a kóruszene, “könnyű műfaját” képviselő darabokból áll.

8, Mikor és hol vannak a próbák?

A próbák hétfőn és szerdán este 7-től 9-ig vannak, a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Kodály Termében (1173, Budapest Pesti út 80. ) Tanítási szünetben (júliusban és augusztusban) nem tartunk próbákat.

8, Mennyi a tagdíj?

A tagdíj havi 300.- forint.

9, Vállaltok szerepléseket?

Az együttes folyamatosan nagy sikerrel vesz részt a legkülönbözőbb kerületi, budapesti és vidéki rendezvényeken, versenyeken, fesztiválokon és külföldi vendégszerepléseken. Igen, vállalunk szereplést egyházi és világi eseményeken, kórustalálkozókon egyaránt. Ha szeretnél minket meghívni, vedd fel a kapcsolatot kórusvezetőnkkel vagy írj e- mailt nekünk (link).

10, Kivel beszélhetek, ha még kérdezni szeretnék?

Örömmel beszélünk veled, és válaszolunk az esetleges kérdéseidre. Az elérhetőségeinket megtalálod a kapcsolat (linkelni egy e-mailcímet) menüpont alatt.